A Fenntarthatóság Útján Magyarországon

Felismerve a globális környezeti kihívásokat úgy érteztük, hogy a „világ megmentése” érdekében elkerülhetetlen a mezőgazdaság egészének fenntarthatóvá és jelentős részének regeneratívvá tétele. Ezért hosszas beszélgetés és tervezgetés után 2023 nyarán hoztuk létre alapítványunkat.

Céljaink elérésében elsődleges eszközünk a tudatformálás, ismeretterjesztés és oktatás. Egyaránt fontosak fogyasztók és a gazdálkodók is, hiszen a keresletnek a kínálattal szerintünk organikusan kell találkoznia.

Több mentor volt ránk nagy hatással, ezek közül talán mégis Allan Savory, és az általuk kidolgozott Holisztikus Menedzsment rendszere emelkedik ki leginkább. A Regeneratív Mezőgazdaságért Alapítvány büszkén vállalja a Savory hálózat magyarországi központjaként „Savory Hub”-két betöltött szerepét. E szoros együttműködés lehetővé teszi a legújabb fenntartható gazdálkodási módszerek megosztását és alkalmazását.

Ökológiai Monitorozás és Gyakorlati Képzések

Az alapítvány aktívan részt vesz ökológiai monitorozási projektekben, és hamarosan megkezdi a gyakorlati képzéseket is. A közel 1000 hektáron végzett monitorozás eredményei alapján tervezik a mezőgazdászokkal való közös tapasztalatcseréket.

Együttműködések és Támogatási Lehetőségek

Az alapítvány szoros kapcsolatokat ápol a hazai és nemzetközi fenntarthatósági közösségekkel. Adományok, önkéntes munka és a képzéseiken való részvétel révén bárki hozzájárulhat a mezőgazdaság átalakításához.

Jövőbeli Tervek és Kihívások

A Regeneratív Mezőgazdaságért Alapítvány ambiciózus terveket szövünk a jövőre nézve. A képzések számának növelése, szakirodalom fordítása és egy gyakornoki program bevezetése mind a fenntartható mezőgazdaság területén való további fejlődést célozza.