Legeltetés aszályban - műhelymunka

Legeltetés aszályban - műhelymunka

Most, hogy megint itt az aszály, érdemes átbeszélni, hogy mit és miért csinálunk ilyenkor, hogy kihúzzuk, míg megújul a mező...

A nap elején "tantermi" foglalkozás keretében lesz szó arról, hogy:

  • hogyan nő a fű,
  • mi az a renegeráció, pihenés, részleges pihenés
  • az ökoszisztéma folyamatokról
  • hogyan osszuk be a legelőt
  • hogyan védhetjük a talajunkat ilyen időben
  • a fák és bokrok szerepéről a takarmányozásban

Ebéd után sétálunk egyet a Táncoskert legelőin és megbeszéljük a látottakat.

A workshopot vezeti:

Lengyel Zoltán

a Táncoskert alapítója, ahol marhát, disznót és néha juhokat legeltetnek, de legeltetett marhát Afrikában és Bölényt Amerikában is...

A magyar Savory Központ vezetője, Savory Accredited Field Professional

A helyszín: Polgár mellett, Hajdú Bihar megyében, pontos koordinátát a jelentkezést visszaigazoló emailben küldünk.

Az időpont: Július 26-án, 10:00-től

Frissítőt, ebédet (húsos, gluténmentes) az Alapítvány biztosít, ha tányért és poharat hozol, azt megköszönjük.

Ár: 40 000 Ft/fő,

ha egy gazdaságból többen jöttök, akkor mindenkinek 25 000 Ft / fő

A korábbi "átfogó" képzéseink és az évkörös illetve a novemberi intenzív képzés résztvevőinek 25 000 Ft/fő.